Fransa Vizesi

(0212) 291 99 66 (pbx)
  444 31 02

Fransa Vizesi Gerekli Evraklar

Eksik evrak, eksik başvuru anlamına gelir ve bu durumda vizenin reddedilmesi olasılığı yüksektir.

Sunulması gereken evrak listesi - Belgeler iki ayrı dosya ve aşağıdaki sıraya göre düzenlenmiş olmalıdır :

    Dikkatlice doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış Schengen formu 
    Pasaportun aslı :

    Pasaport on (10) yıldan (veriliş tarihi) eski olmamalıdır. 
    Pasaport üzerinde en az iki (2) boş vize sayfası bulunmalıdır. 
    Pasaport, vizenin sona eriş tarihinden itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olmalıdır.

    Varsa, pasaporttaki vizeli ve mühürlü tüm sayfaların fotokopisi
   Gidiş-dönüş uçak biletleri rezervasyonu
    Nüfus cüzdanı fotokopisi
   Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş, %18 gri fonlu iki (2) adet vesikalık         fotoğraf    
  Tüm seyahat süresince, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan 30.000 € tutarında Schengen bölgesi için geçerli seyahat sigortası

 

  Otel rezervasyonu

10. İş ile ilgili belgeler :

Başvuru sahibi çalışan ise :

   İşyerinden vize talep edilen süre için izin belgesi 
   SGK giriş bildirgesi ve hizmet dökümü

Başvuru sahibi çiftçi ise :

  Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından düzenlenmiş yeni tarihli çiftçilik belgesi

Başvuru sahibi şirket sahibi, ortak vb. ise :

  Ticaret ve Sanayi odası kaydı 
  Vergi levhası ve resmi gazete

Başvuru sahibi emekli ise :

 Emeklilik belgesi ( e-devletten alınabilir.)

Başvuru sahibi öğrenci ise :

  Öğrenciler için: mevcut sene için Fransızca veya İngilizce okul veya üniversiteden belge

Başvuru sahibi reşit değilse ve yalnız seyahat seyahat edecekse veya ebeveynlerden biri eşlik edecekse :

Ebeveynlerden noter tasdikli muvafakatname (Bu durum çoçukla birlikte giden ebeveyn tek başına velayet hakkına sahip ise ya da tek ise). Belgede davet eden kişinin soyadı ve açık adresi, kalış süresi belirtilmiş olmalı. Ayrıca davet eden kişi ve velayet hakkı bulunan kişiden imzalanmış olmalıdır ve bu evrakla birlikte davet edenin ve velayete sahip olan kişinin kimlik kartı aslı ya da fotokopileri gerekmetedir.

   Mali durum belgeleri :

   Bankadan kaşeli ve imzalı son 3 aya ait şahıs hesabı dökümü veya dökümleri 
   Gelirleri kanıtlayacak belgeler, son 3 aylık maaş bordrosu vb.

   Kişisel belgeler :

  Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’de oturma ve çalışma izni

Not: Belgelerin asıllarıyla, size iade edilmeyecek her belgenin bir suretini yanınızda bulundurmanız gerekir. Belirtilen belgelerden başka belgeler de istenebilir. Talep edilen tüm belgelerin sunulması, vizenin mutlaka onaylanacağı anlamına gelmez. Başvuru ücreti tarafınıza iade edilmez. Talebinizin incelenmesini kolaylaştıracak her tür belgeyi dosyanıza ekleyebilirsiniz (Örn : vize düzenlenmiş eski pasaportlarınız...).